söndag 29 maj 2011

Påse...

Påsar är något jag också gillar att göra och tycker de är ganska användbara. Att lägga massa gott i, någon liten present insnodd i lite silkespapper får ju också plats. Ibland klär jag en påse av cellofan, om innehållet ska synas, annars blir det en papperspåse.Påsar köper jag hos ApidaeSykompaniet, för de har ett enormt utbud på cellofan. De påsar jag klär behöver ha en sk fyrkantsbotten/kanister.

Ja, det blev PionDesigns fantasiska papper på det här alstret också. Just detta tycker jag är det allra vackraste...

Uppmuntringstags istället för färglagd stämpel fick bli framsidans dekoration.
Enkel baksida med blinbling från "dissekerade" örhängen.


onsdag 25 maj 2011

Uppdrag...

Har fått den stora äran att skapa något av PIONdesigns papper till Pysselgalen. Jag har använt  Rosa fjäril från Minnenas ateljé och Lila prick från Sagan om våren.
Det var svårt att välja cardstock till dessa ljuvliga papper och jag blev inte helt nöjd med mitt val, tyckte det blev lite för dominant, så de fina papperna kom inte riktigt till sin rätt.
Eftersom jag gillar nya kortvikningar testade jag detta sk tryllekort.
Stämpeln är Tea cup fairy, en digi från Mo manning. Den här gången målade jag med distresser, något som jag inte är särsklit bra på, men det passade liksom bäst.

Metallbradsen, (finns också hos Pysselgalen) som man delvis gör själv tillhör mina favoriter. Den lilla ängeln har nästan blivit mitt signum, älskar att göra dem och hänger dem på många av mina alster.
Innuti kortet gjorde jag så lite som möjligt, för att dessa härliga papper skulle komma till sin rätt någonstans.

Beskrivningen till kortvikningen hittade jag i en av mina favoritbloggar StampARTic under April 2011.

fredag 20 maj 2011

Kaffeljus...

Jag har samlat på mig en del udda lite äldre kaffekoppar, bara för att jag tycker de är vackra. Några har jag "stöpt " ljus i. Häromdagen kom jag på att om man gör en liten tag som passar och sveper om lite cellofan, så har man väl en ganska ok liten gåbortspresent.

söndag 15 maj 2011

Väskpippi

Att tycka om väskor...






















Min mamma älskar väskor och hon gillar färg, så vad kan passa bättre till Mors Dag än den här. Jag tänkte fylla den med chokladgott, en triss och ett presentkort, för allt det gillar hon också.
Pappret och rosen har jag hittat hos Pysselgalen, där jag gärna handlar. Mallar till väskan kan man finna lite här och var, men jag valde den som finns hos "Agnetas kort".

När jag hittar något som tilltalar mig extra att göra blir det ofta fler....





































































Ett par till som inte är klara väntar på skrivbordet....

tisdag 10 maj 2011

Mormorfarmorhelg

I lördags fick jag förmånen att ta hand om minsta stjärnan några timmar utan hans mamma och pappa. För att riktigt ligga på pluskontot valde jag en tur till lekplatsen med Alexander för det vet jag att han verkligen gillar.
Förundrad över den ljuvliga våren, eller bara spanande....
Tänk att gräva i sanden, sila den mellan fingrarna, kasta den så att den hamnar överallt och tom smaka lite, kan vara så fantastiskt.


Det blev en del andra små aktiviteter på lekplatsen också, såsom att njuta i gungan, pröva gunghästen, rutschkanan, peka på alla fåglar, bilar och motorcyklar som körde förbi, men sandlådan var den absoluta favoriten.
Så ljuvligt att kunna umgås så enkelt och vara nöjd med så lite.
*
På söndagen fångade jag in den större stjärnan för att få henne för mig själv några timmar. Vi konstaterade snabbt att vi var ganska hungriga och vi bestämde oss för att lyxa till det med ett restaurangbesök. Vi valde Italia, där utbudet inte var särskilt stort men Alva föll genast för pizzabuffén och då fick det bli så. Jag rekommenderar på det varmaste att gå ut och äta på tu man hand med en nioåring, hur underhållande liten konversationspartner som helst. Vi avslutade förstås måltiden med glass...i stora lass.
Man är inte hos farmor utan att pyssla så mätta och glada hamnade vi i pappersträsket. Jag hade tidigare i veckan handlat små anteckningsböcker för att altra, så det blev vår utmaning.
Alva fick lite hjälp med att skära till pappret och sen tog kreativiteten över....
-Farmor jag blev jättenöjd, får jag fotografera min nu? undrade Alva.
Visst gör du det, sa jag och hörde hur hon donade och fotade medan jag fortsatte med min bok.
På kvällen efter att jag återlämnat min scrapkompis laddade jag över bilderna i datorn och blev både lite full i skratt och imponerad över bilderna Alva hade tagit. Precis som farmor, har hon fotat på håll men också en och annan närbild. Då måste man få synas i bloggen!


Visst är hon duktig.....men så har hon också gått i den hårda skolan:-
En härlig helg hade jag och så här blev mitt alster:

Att vara farmormormor är LYCKA!

*

söndag 8 maj 2011

Easel

Det har blivit ett par easelkort till, med plats för post-it-block.

Pappret till det rosa kortet vet jag att jag har köpt hos Pysselgalen, medan det gröna majadesign och stämpeln kommer från Hannas Pysselstuga.
Lite bling blev det av kasserade örhängen.

Visst är hon ljuvlig, lilla Tida?

Rosorna har jag fått av Louise, de fina bladen är från Calmare scrap och hobby. Tutorial finns som jag skrev sist hos StampARTic en riktig favvoblogg.

Award

Nu tror jag att jag har förstått, men lyckas kanske inte fullfölja hela uppdraget.
Lite om mig :
  • Är beroende av havet, älskar att bada, gärna året om....
  • Bakar gärna, med förkärlek till bullar, muffins, kringlor och bröd.
  • Choklad är en passion, helst den ljusa som sägs vara mindre nyttig, men den gör gott för själen.
  • Tycker om att uppleva nya platser, såväl nära som långt bort.
  • Läser, men helst inte deckare...
  • Är både farmor och mormor och det är sant att det är livets efterrätt.
  • Bor på Ängö, i mitt tycke Kalmars pärla.
  • Har alldeles för många mönstrade papper...
Jag ger mina awards till;
Pernilla som jag bara träffat några gånger men som jag tror är en tjej med mycket idéer och scraptänk.
Annette som just startat sin blogg och är en fena på scrap och dockkläder.
Maria som äger Droppen och som mött mig med härlig värme och vänlighet ända sen mitt första besök, när mina frågor mest gällde kompanjonen Pysselgalen.
Eviebee, en av mina absoluta inspirationskällor.
Frida, som får mig att skratta.

lördag 7 maj 2011

Award

Att få en award har jag förstått är något att bli glad och stolt över, men jag som alldeles ny bloggare har inte riktigt hajat vad som förväntas av mig nu...
TACK!!!
Jag har fått en av Louise en riktigt go och otroligt generös scrapvän och en av Annelie som jag inte känner men gärna skulle vilja träffa eftersom hon hittar inspiration i min blogg och jag i hennes.
Men kära bloggare vad är det nu jag ska göra?


onsdag 4 maj 2011

Min egen

Ofta när jag testar något nytt inom scrappingen så har jag fått idéen eller en tutorial från någon blogg eller annan sida på nätet. Men den här lilla postithållaren har jag faktiskt knåpat ihop med mina mått och tankar. Perfekt om man har lite spill som man gillar, men som kanske inte räcker till så mycket.
Om någon vill prova så kommer här mallen, som är mer sällsynt än vacker. Bara att skära till, biga, runda hörnen om man vill och dekorera efter smak och tycke. Jag valde att göra det ganska sparsamt, för hållaren är ju inte så stor och jag gillade papperna och då får de tala för sig själva.Till låsning har jag här använt spellbinders och brads, men det funkar med en blomma eller en knapp, för det blir ju ingen större belastning om man bigar riktigt. 
Måtten på de mönstrade papperna har jag inte skrivit, men jag brukar oftast göra dem 1cm mindre än måtten jag får på de olika bitarna.


måndag 2 maj 2011

Smart eller snål....

Ja, ska man fälla omdömet om sig själv så känner man sig ju mest nöjd med smart, men ni bedömer själva...
Ibland kikar jag på smyckesställen i en del butiker, framförallt reaställen. Jag spanar och hittar då och då alla möjliga fynd till min scrapping. Dessa örhängen vars pris var 20:- på rea och sen halva reapriset gick inte att motstå. Lite genant sa jag till säljaren (som kanske tänkte; ska den gamla tanten har såna örhängen) att jag ska inte ha dem på mig, jag ska plocka isär dem till dekoration. Risken fanns att hon då tyckte jag var ändå knäppare...


Se så många charms det blev när jag nöp sönder ringarna och plockade av dem.
Ja, smart eller snål det är frågan?

Vill passa på att tacka för alla snälla och uppmuntrande kommentarer jag har fått under min första bloggvecka. De värmer!