söndag 26 juni 2011

Tradition, när den är som bäst!

I stort sett hela mitt liv (med undantag från tonårsperioden) har jag firat MIDSOMMAR på samma ställe och på samma sätt. Låter ju tråkigt egentligen och inte likt mig...jag är ju Tvilling och då vill man ha variation.
Men INTE midsommar, då vill jag ha;
Dans med små nära och kära...
Smaskigt fika är lika viktigt för mig
som sillen och nubben är för andra...
Dottern Mia hade lagt ner sin själ i jättegoda kanelbullar
och jag min i jordgubbspaj/tårta.
Det ÄR midsommar för mig!

söndag 19 juni 2011

Askar...

De här askarna tycker jag är roliga att göra, lite smått och pilligt, men variationerna är många och det passar mig.

Verkar som om jag har pippi på Maja designs papper....ja, det har jag. De passar så himla bra till såna här små prylar.

Utförlig beskrivning hur man gör dessa askar finns på Randis lille blogg, där man dessutom hittar en himla massa andra fina saker.




Nu väntar jag in sommarlovet...två arbetsdagar kvar, den tredje har jag möjlighet att kompa ut, sen ska jag vila....sola...bada....läsa...fika...scrappa...umgås med nära och kära....och bara vara.
Passar på att önska mina läsare skön sommar och tack för snälla, värmande  kommentarer.


söndag 12 juni 2011

Resväska

Funderade hit och dit om jag skulle köpa Magnolias senaste tidning. Tycker egentligen att det är lite to much av deras egna stämplar, fast jag är jätteförtjust i dem. Men fredag eftermiddag, efter skoldagens slut och med smarrig vaniljbulle inhandlad blev det också en Magnolia ink att förgylla fikastunden med lite extra. Självklart finns det fantastiskt mycket fint i tidningen, alla inspiratörer är ju oerhört skickliga. Jag fastnade för steg-för-stegartikeln om hur man gör en resväska.....för det verkade inte alltför avancerat.
På lördagen var min dotter Maria, barnbarnen och jag en sväng i Borgholm, mest för att bara mysa och flanera. Jag gjorde ett litet besök hos Pysselpassion och med resväsketankar i huvudet köpte jag det mönstrade pappret som kommer från Jillibean. Det var passande och väldigt kraftigt och bra.
Hörnen och handtagen har jag embossat av ljus cardstock i min hederliga gamla Quickcuttång. Tyckte det blev lite extra effekt på pappret. Sleifen har jag satt fast med magneter.


För att vara första försöket blev jag rätt nöjd, den var inte svår att göra, den tog tid, men så är det alltid första gången man gör något helt nytt tycker jag. Man kan hitta liknande tutorials genom att googla, om man inte vill köpa tidningen.
***
Resväskor blir det nog fler.....

fredag 10 juni 2011

"Mjölkpaket"

Tycker ju det är spännande och lite utmanande med olika vikningar. Det här "mjölkpaketet" hittade jag en tutorial på i Pysseltagens blogg, en blogg som jag gärna och ofta besöker.
Tycker paketet passar bra som liten presentförpackning och en scrappande kollega påstår att den är alldeles lagom att ge bort 1hg lösté i.
Jag använder helst dubbelsidigt papper för då blir den fin inuti också.
Nu följer en radda med bilder....
 De här två har Maja designs papper som bla finns hos Pysselgalen.


Blomstans och bladstans fick jag låna av Jessica när vi träffades på Pysselgalens senaste scrapträff. Tack...de står nu på önskelistan.


En av mina favisstansar från Martha Stuart

Till det här paketet hade min nya stansavarduvillpåpappretcirkelpunch från Fiskars kommit med posten. Med den gjorde jag ett fönster och använde gelatinblad som "glas" (tipset har jag sett i någon annan blogg). Blev ganska fräckt, tycker jag

En skön helg önskar snart sommarlovslediga Eva sina läsare.



måndag 6 juni 2011

Choklad...

När min mamma fyller år eller önskar en julklapp finns det bara en sak hon vill ha....prenumeration på en veckotidning. Hon älskar att lösa korsord och "Hemmets veckotidning" är min stadiga sk halvårsgåva. Min utmaning är varje gång att förpacka denna present så att den blir spännande på nåt sätt.
Lindt's choklad vet jag att hon tycker om, så det blev att gömma den och prenumerationen i ett fodral.



fredag 3 juni 2011

Cupcake

För ett par veckor sen var jag på kakkväll hos Pysselgalen.  Både Sandra och Maria hade dukat upp med massor av inspiration, såväl ögongodis och det som gladde magen. Trots detta och att jag formligen älskar kakor så hade jag svårt att få något gjort. Lite trevande påbörjade jag en cupcake som halvfärdig åkte med hem. Nu har den stått och hånat mig ett tag i arbetsrummet och till sist blev den klar. Mitt barnbarn Alva föll pladask för den och ikväll följer den med hem till henne, men jag tror inte att det blir fler cupcakes...det var liksom inte min grej.


Tack alla snälla goa människor som kikar in i min blogg och uppmuntrar mig i mitt "pappersarbete".