fredag 1 februari 2013

Korsetter för hela slanten...

Skrev ju i förra inlägget (ja, jag vet det var länge sen) att jag varit hos min scrappvän Eva och lärt mig att göra korsetter. Eva hade förstorat ett mönster vi fick på Växjöträffen i höstas, då fick korsetten en storlek så man kan använda den till något:) Dessa var såååå roliga att göra...jag fick dem lite på hjärnan. Här kommer bilder....


 
 

 
Blomman här är gjord av organzatyg, man klipper några cirklar i olika storlekar, bränner dem ytterst försiktigt i kanterna, då bildas en liten "hård" kant som inte trasmar upp sig. Sen är det bara att lägga cirklarna på varandra och fästa med pärla eller knapp i mitten.
 
 
Fyll korsetten med något gott och man har en liten present. Min hamnade hos en omtänksam, proffsig och rosaförtjust kollega:) som jag har många kloka samtal med.
 
 
Den här i Fabscraps underbara papper var det en annan go kollega som absolut ville köpa:) och då blir man ju alltid glad. 
 
 
 
Blomman gjorde jag genom att dra en liten rynktråd i mitt organzaband och knyta ihop. Sen limmade jag dit en "kapsyl" med en cirkel av mitt papper i mitten och lack över. Enkelt när man har svårt att hitta dekoration i rätt färg.
 

Ett gammalt Majapapper och mörk tgröna fjädrar fån fiskaffären i Oskarshamn gav denna korsett fin effekt.
Förresten det kanske är ett tips...jag köper nästan alltid fjädrar i affärer som säljer fiskedoningar. De använder dem när de binder flugor och de är vekligen fluffiga och fina, perfekta till en scrappare.
Den gröna dekorationen upptill och nertill har jag köpt hos Hobbyhärvan i Västervik, fanns i fler färger och var perfekt till detta ändamål.

 
 
 
Till sist en beställning i färgerna blått och orange, var inte lätt att hitta papper kan jag lova.
 
 
Ha det gott därute!
Eva
 
Tack till dig Eva som fixade mönster och visade mig korsettkonsten.
Nästa projekt blir bagen du gjorde!!

17 kommentarer:

  1. Hej vännen!
    Vilket läckert inlägg du visar då..hahaha
    Verkligen sååå fina, riktiga konstverk!

    Stackars dig som inte mår bra. Hoppas sååå att du snart blir frisk igen och att du kan uppnå en stor form av Lycka!!! (tänker på det du skrev hos mig)Att vara sjuk är så himla nedstämmande och kan ju nästan ta knäcken på vem som helst.

    Stärkande krya-på-dig-kramar i massor från mig till dig!!

    Veronica

    SvaraRadera
  2. Urläckra alla, men favoriten är den sista, så häftiga färger och papper .......kan man hitta beskrivning någonstans ???? förresten det verkar rätt avancerat och pilligt så det är nog inget för mig ......

    Krya på dig , om det kan vara någon tröst så är det många som ligger nerbäddade nu och det kommer att vända, även om man känner att krafterna är helt borta ...............

    //anneli




    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi fick ju våra mönster på scrapträffen i Växjö. Kan skicka dig ett sådant om du vill, med "min" beskrivning hur jag gör...det är lite pilligt men inte svårt...man måste bara rusta sig med lite tålamod.
      Hör av dig om du vill att jag ska skicka!
      kram Eva

      Radera
  3. Vilka otroligt fina korsetter du visar oss. Helt underbara papper. Trevlig helg. Kram Katarina

    SvaraRadera
  4. Kanonsnygga korsetter allihopa!! Synd att du inte kunde vara med på träffen idag... hoppas du snart mår bra!!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Vilka underbart vackra skapelser! Otroligt roligt att få ta del av, verkligen. Fortsatt lycka till, jag ser gärna mer.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Så läckra! Fick till några stycken också tack vare bra instruktion! ;-) Krya på dig! Kram, Lena

    SvaraRadera
  7. Wow hvor er de flotte :-) super lækre korset. Er det muligt at få en tutorial på dem?

    Knus
    Annelise

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Roligt att du gillar korsetterna, det gör faktiskt jag också:)
      Jag fick mönstret på en scrapträff och det måste man ha för att kunna göra dem. Kommer från något som heter www.cardcarousel.co.uk
      mvh Eva

      Radera
  8. Vilka häftiga korsetter, så super snygga. Så snyggt du har fått ihop allt. Men så pillrigt :-)))Kraaaaaam Anneli

    SvaraRadera
  9. Dom är så läckra. Du har verkligen blivit ett proffs på dessa snyggingar.
    Alla är lika fina var och en på sitt sätt.
    Många kramar Louise

    SvaraRadera
  10. Hej Eva!
    Vilka ursnygga och läckra korsetter, så proffsigt gjorda!
    Blev väldigt förtjust i den gröna med den fantastiska fjädern, jätte bra tips att köpa dessa i fiskeaffären, det måste jag kolla in...
    Har faktiskt mönstret till korsetten men aldrig tagit mig tid
    att göra någon själv...kanske kan det bli vid en träff när man
    kan sitta vid en hel dag :-)
    Önskar dig en trevlig helg!
    Kram Ann-Charlotte

    SvaraRadera
  11. Hej Eva
    Hoppas att du mår bra nu och att energin kommit tillbaka! Jag saknade dig på träffen och hoppas att du kommer nästa gång. Dessa urläckra korsetter du skapat är riktiga konstverk. Tycker om allihopa :) Dina blommor är superfina också... JAg får ta och testa denna större modell och hoppas att den går lättare än mallen vi fick, den är bara så pillrig och jag har fortfarande ej gjort klart den. Önskar dig en underbar dag! Kramizar Susanne

    SvaraRadera
  12. Wow så läckra!
    Alla är fina men den med fjädern blev min favorit :)
    Gillar dina fina blommor också.
    Kram Annelie

    SvaraRadera
  13. Hej vännen!
    Kul att höra ifrån dig. ja det där med bloggandets stiltje verkar många ha drabbats av. Kanhända att det har med årstiden att göra. Nu börjar jag själv mer vakna till liv och jag känner att jag vill hinna med att skriva mer än jag gjort under den senaste tiden. I skolans värld går ju "fritiden" lite upp och ner. Vissa perioder är det mer på g än andra tider. Förstår om du inte hinner med att göra inlägg. När jag jobbade i skolan så tyckte jag att det var så iaf. Nu längtar jag verkligen efter att våren ska komma hit. Dagarna blir längre och ljuset och solen värmer gott. Just nu ser det väl bara ut som ett stort önsketänkande kan jag tro men jag håller tummarna....

    Hoppas att allt är bra med dig annars!
    Stora bamsekramen till dig från mig
    Veronica

    SvaraRadera
  14. Underbara korsetter så läckra ..
    Kan varmt rekomendera den nya dies väskan,, diesen ligger så bra förvarat i väskan du kan ställa den upp utan dom trillar ur. Man hittar lätt i väskan.

    Så roligt få åka till Stockholms så kul.... Då måste du plåta så vi får ser hur ni har det där... ock komma hem med lite nya ideer.

    Kraaam Anneli

    SvaraRadera
  15. Åh vilka superläckra korsetter! Vilket jobb det måste ligga bakom! Ha en bra kväll, hälsn Pillan

    SvaraRadera